Rýmařovská Jiskra urvala ve Frenštátu bod

Také po druhém kole divize F jsou rýmařovští fotbalisté neporaženi. Po úvodní výhře nad Novým Jičínem tentokrát remizovali 0:0 ve Frenštátu pod Radhoštěm. V utkání dominovali gólmani na obou stranách, kteří zneškodnili řadu velkých příležitostí.

Značně oslabená Jiskra se soupeře, který přes léto mohutně posiloval, nezalekla a už v prvním poločase se do dvou velkých brankových příležitostí dostal Petr Navrátil. Jeden pokus mu ale gólman Michut vyrazil do břevna, při druhé šanci se útočník Rýmařova snažil brankáře domácích přelobovat, trefil jej však pouze do hlavy.

Po většinu zápasu byli silnější na míči hráči frenštátského Beskydu. Svěřenci Milana Furika však trpělivě vyčkávali na brejkové situace. Nebezpeční z nich byli v samotném závěru, kdy těžili z přítomnosti navrátivšího se Jiřího Furika. Ten do dvou úniků vyslal letní posily Čikla s Michalíkem, oběma však gólovou radost, stejně jako celé Jiskře, překazil skvěle chytající Michut. Z Beskyd do Jeseníků se tak rýmařovští vrátili pouze s bodem za remízu 0:0.

„Abych řekl pravdu, tak jsem po zápase nevěděl, zda se z bodu radovat, nebo zda mám být naštvaný. Vzhledem k tomu, jak se situace vyvíjela před zápasem, tak by nám bod z Frenštátu asi stačil. Zápas se ale nějak vyvíjel na hřišti. Měli jsme hodně brankových situací, které nám mohly přinést tři body. Takže v tomhle ohledu jsem trochu zklamaný,“ hodnotil utkání Milan Furik.

SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm – SK Jiskra Rýmařov 0:0

Rozhodčí: Šafrán – Dedek, Dudek. ŽK: Dostál. Diváků: 362.

Frenštát: Michut – Pokorný, Halda, Nevola (56. Buchlovský), Bednář (77. Bartoš), Fojtík, Klimpar, Dudek, Pyclík (77. Hyrník), Bányácski, Opatřil. Trenér: Radek Malina.

Jiskra: Kameník – Tihelka, K. Kocúr, Hleba, D. Furik (75. J. Furik) – Kršek (67. Křepelka), M. Furik, Dostál, Michalík – Čikl (90.+1 Zifčák),  Navrátil. Trenér: Milan Furik.


Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/fotbal-divize/rymarovska-jiskra-urvala-ve-frenstatu-bod-20220815.html