Střelecká soutěž O cenu Pradědu

Své střelecké schopnosti a přesnou muškou mohou myslivci a příznivci sportovní střelby prověřit ve veřejné střelecké soutěži nazvané O cenu Pradědu. Střelecké klání pořádá Myslivecký spolek Praděd na své střelnici ve Vrbně pod Pradědem v sobotu 10. září od 9 hodin.


Jde již o 64. ročník soutěže ve střelbě brokovnicí a malorážkou. V 8 hodin je prezence soutěžících, o hodinu později závod začíná a potrvá až do 16 hodin.

Doprovodný program je připraven i pro návštěvníky, děti si za dohledu instruktorů zastřílí ze vzduchovky, pro dospělé je připravena střelba z flobertkového revolveru ráže 6 mm. K občerstvení poslouží dobroty z myslivecké kuchyně.


Další zajímavá střelecká akce se chystá 24. září od 9 do 15 hodin na krnovské střelnici. Začátečníci bez zbrojního průkazdu zde mohou pod vedením zkušených instruktorů otestovat české zbraně CZ a především zde bude mít premiérů český COLT. Jde o vůbec první předváděcí akci zbraní COLT od doby od koupení amerického COLTU Českou zbrojovkou. V Krnově bude střelecké veřejnosti představena samonabíjecí karabina Colt M4 v ráži 223 Rem nebo pistole Colt Gold Cup Trophy v ráži 45 ACP. Znalci se už těší na pistoli Colt Government a také revolver Colt Python v ráži 357 Mg.

„Česká zbrojovka a.s. neboli CZ je hlavním provozním závodem holdingu Colt CZ Grup SE v Evropě, se sídlem v Uherském Brodě. Vyrábí ruční střelné zbraně pro komerční využití i ozbrojené složky na celém světě. Společnost exportuje do více než 90 zemí. V současnosti jsou střelné zbraně České zbrojovky široce využívány ozbrojenými složkami ve více než 40 zemích po celém světě,“ uvedla za organizátory z krnovské střelnice Hana Tobiášková.


Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/zpravy