Bruselský Ježíšek, na kterého do smrti nezapomenete! (Část I)

Válka na Ukrajině se řídí jednoduchým pravidlem – Ukrajinci bojují, Češi a Slováci platí, a USA kasírují. Dokud jsme to tvrdili my, byli jsme dezinformátoři. Jenže včera nastala významná změna a američtí bankéři potvrdili, že máme pravdu. A nebyli by to američtí bankéři, aby si nespočítali přesně, jak na té válce, na rozdíl od nás, pěkně vydělávají. V dnešní analýze se na jejich účetnictví podíváme podrobněji.

Když je krize, lidé přestávají utrácet a nakupovat. Čím je větší propad utrácení, tím je větší krize. Bankéři to spočítali takto:

  1. Bankéři oznámili, že USA se už vymanily ze současné krize vyvolané ukrajinskou válkou, a že Američané začali opět utrácet a nakupovat, jako by se nechumelilo. Roční nárůst tržeb za zboží nakoupené Američany v obchodech je 8,3%, měsíční nárůst tržeb je 1,3%.
  2. Bankéři oznámili, že EURO zóna se zřítila do krize vyvolané současnou ukrajinskou válkou, a Evropané přestali v obchodech nakupovat zboží. Roční pokles tržeb v obchodech je -2,7%, a meziměsíčně -1,8%.
  3. Bankéři oznámili, že do největší krize se zřítila východní Evropa, a že největší velmistr úpadku je Fiala! Roční pokles tržeb v Česku -9,3%, a meziměsíční -4,1%!
  4. US-bankéři svými daty navíc dokázali, že česká fialová vláda vede dvojí účetnictví, jedno pro bankéře, a druhé pro české novináře, aby jím mazali med kolem českých pus. Čeští novináři včera na rozdíl od amerických bankéřů (-9,3%) oznámili roční pokles tržeb v Česku jen o -3,2%! Rozdíl 6,1% v počtech bankéřů a novinářů představuje zajímavé téma pro interpelaci na Petra Fialu od opozice: Kam se ty bankéři nezapočítané, ale Čechy utracené miliardy vlastně poděly? 

Jak je možné, že USA se z krize na rozdíl od Evropanů, tak rychle vyhrabaly? A že Američané mají na rozdíl od Čechů a Slováků peníze na Ježíška?

  1. Bankéři spočítali, že Bruselské sankce na Rusko způsobily všem Evropanům v říjnu nárůst výdajů na energie o 41,5% a v listopadu o dalších 34,9% oproti loňskému roku.
  2. Bankéři spočítali, že Bruselské sankce na ruský plyn způsobily obrovský cenový rozdíl mezi cenou plynu v USA a v Evropě. V Evropě je plyn o 557% dražší než v USA! V USA se prodává 1MMBtu plynu za 7USD, v Evropě za 39USD!
  3. Bankéři spočítali, že USA jen v říjnu vydělaly na rozdílu cen plynu mezi EU a USA 8,8 miliardy USD.          USA vyvezly v říjnu na 61 lodích do Evropy 4,37 milionů tun LNG za 8,8 miliardy dolarů. Kdyby tento plyn prodaly v USA nebo v Číně utržily by za něj jen 1,5 miliardy dolarů.
  4. EU oznámila, že USA dovážejí do EU 50% všeho plynu LNG a Rusko 10%! (Pozor ruský plyn LNG je drahý a kupodivu nepodléhá sankcím jako levný potrubní plyn!) Je tak zřejmé, že i Putin si díky sankcím, které zdvihly ceny plynu v Evropě, řádně namastí svoji válečnou truhlu.
  5. Levné energie znamenají pracovní místa a výplaty. Financial Times, list US-globalistů, vyzval v listopadu americké politiky, aby  nepromarnili příležitost vytvořenou díky ruským sankcím, a tak v EU předraženým energiím, a donutili největší evropské průmyslové podniky, aby přesunuly výrobu (pracovní místa) do USA! Mercedes-Benz byl uveden jako příklad firmy, která tak už činí!
  6. Číňané budou příštích 30-let díky Bruselským sankcím nakupovat plyn v Rusku za 829 CZK za MWh. Nákupní cena 1 MWh plynu v USA je nyní 557 CZK, a nákupní cena 1MWh plynu v Evropě je nyní 3 326 CZK za MWh. (Přepočet MMBTu na MWh) Není potom divu, že Evropské firmy zahájily úprk z Evropy. Detroitizace Evropy začala. Tím spíš, že z nákupní ceny 3 326 CZK za 1MWh udělají bruselští energo-šmejdi konečnou cenu pro Čechy a české továrny 5 263 CZK!
  7. Detroit ztratil průmysl a zhroutil se. Z dvoumilionového města s 90% většinou pracovitých bělochů se stalo 600 tisícové město, kde žije 35% lidí pod úrovní chudoby a pouze 10% je bělošského původu. V době Obamy ve městě na každý prací vydělaný 1 dolar připadalo 1,08 dolaru vyplaceného na sociálních dávkách. Na 1000 obyvatel připadalo 18 městských úředníků oproti běžným 5-10 úředníkům na 1000 obyvatel ve srovnatelných městech USA. Město je zadlužené, žije na sociálních dávkách, a bují v něm kriminalita. Pád města byl důsledkem ztráty konkurence místního průmyslu a následným rozvratem způsobeným odchodem většiny schopných lidí z města za prací. To je osud, který Česku chystá Petr Fiala a jeho společníci z Bruselu, pomocí drahých energií a neuvěřitelně přebujelé a přeplacené státní byrokracie.
  8. Fiala se fláká, Xi Jinping maká! Včera přiletěl čínský prezident na historicky první společnou konferenci Číňanů a Arabů do Saudské Arábie! Cíl je jasný, uzavřít s Araby dlouhodobé smlouvy na dodávky plynu a ropy, výměnou za čínské zboží, investice a technologie. Žádný bruselský energo-šmejd a žádné spotové ceny! To je politika, na které se Arabové a Číňané shodnou. Krom toho včera společně deklarovali, že si nenechají do svých obchodů mluvit ani USA ani Bruselem. Výsledkem bude nahrazení evropského vývozu průmyslových výrobků a technologií do Arábie Čínou. Plyn a Ropa, které zbydou, si mohou za přirážku Evropané nakoupit! Ještě před 20 lety za Bushe mladšího by se kvůli takovéto změně obchodní politiky vedla nekompromisní válka. Teď USA raději vyždímají a detroitizují Evropu, a Fiala i Eurokrati tomu budou tleskat a hýkat Slava Ukrajině!
  9. Pokud tomu nevěříte, věřte Financial Times, podle nich se už tento rok ta největší a nejdražší SUV Mercedes-Benz, hlavně v elektro-verzi vyrábějí výlučně v Alabamě a 66% z výroby se vyváží do světa! Velká a drahá auta znamenají dobře placené zaměstnance – v USA, v Číně, jen ne v Evropě!
  10. Pokud tomu ještě nevěříte, věřte přední analytické firmě pro Automotive – Centre Automotive Research. Ta oznámila, že přes masivní dotace milionářům a úředníkům (až 225 tisíc na elektro-auto) se německý trh s elektro-auty zřítí tímto tempem: 2022 – 720 tisíc prodaných elektro-aut, 2023 – 484 tisíc, 2024 už jen 362 tisíc! Za propadem bude prý zdražení lithiových baterií i aut v důsledku drahých energií. Navíc se prý už ani milionářům, přes dotaci 225 tisíc na elektro-auto nevyplatí s ním jezdit, protože je drahá elektřina! V době, kdy lidé nemají, co jíst, a zač platit bydlení, naděluje Brusel na západě EU dotaci 225 tisíc na elektro-auto pro milionáře a úředníky! 
  11. Pokud tomu ještě nevěříte, věřte novému šéfovi VW Oliveru Blume, který v září převzal řízení koncernu VW, aby ten svinčík uklidil a provedl brutální reorganizaci! Reorganizace to je děsivá. VW za předchozího vedení naplánoval, že v roce 2026 zahájí výrobu úplně nového elektro-vozu Trinity, který bude vlajkovou lodí koncernu, a porazí jím Teslu! Blume včera 6. prosince celou připravenou Trinity – karoserii, motor, software nechal sešrotovat, a oznámil, že to byl koncepční omyl, a že nová Trinity se bude vyrábět až v roce 2028! Se zrušením Trinity se zastavuje veškerá výstavba nových závodů VW v Evropě! (Ne v Číně!) Podle analytiků, Blume nesdílí nadšení Bruselu a politiků pro elektromobily, a souhlasí s analýzou CAR, podle které budou elektromobily pro většinu Evropanů naprosto cenově nedostupné, a jejich výroba tak zkrachuje, protože je nebude komu prodávat!

Pokud nechcete dopadnout jako kdysi bohatí a spokojení obyvatelé amerického města Detroit, nezbývá nám než nahradit současné neschopné politiky manažery typu Olivera Blume, a dalšími vzdělanými, a nebo zdravým rozumem obdařenými jedinci. Bohužel v prezidentské volbě tohoto cíle asi nedosáhneme. A jak jsem si přečetl v materiálech Bruxelae, už se plánuje, aby příští volby řídily počítače. O tom ale někdy příště. Cílem plánu Morgenthau 2 je de-industrializace Evropy i Ruska. Dnes jsme ukázali, jak už probíhá, příště se budeme věnovat dalším bodům tohoto plánu!

Zdroj: https://www.michalapetr.com/