Do Rýmařova zavítá cyklokrosový závod Toi Toi Cup

Dva závodní dny čeká o víkendu českou cyklokrosaře v Rýmařově. Potřetí se zde uskuteční velký TOI TOI Cup s letos navíc i mistrovství republiky mládežnických kategorií. Nejprve v sobotu 10. prosince se pojede sedmý závod (mezinárodní závod UCI C2) pro kategorie muži, ženy a junioři a tím tento seriál vyvrcholí. A v neděli 11. prosince zakončí svoji domácí sezonu mládežnické kategorie devátým „malým“ TOI TOI Cupem a především budou žáci, žákyně, kadeti a kadetky bojovat o mistrovské tituly.

Okruh v Rýmařově je dlouhý 2960 metrů a podle předpovědi se pojede na sněhu. „Je to okruhu postavený víceméně v městském areálu asi 500 od centra města. Trať je stavěná spíše do rychla, střídají se rychlé úseky s technickými. Většina tratě vede po trávě, ale  podle předpovědi počasí, když by mělo mrznout, tak to vypadá, že se pojede na sněhu. Asi nejzajímavější úsek je výjezd do šikmého svahu,“ řekl ředitel Petr Chaloupka.

A kdo jsou největší adepti na celkové vítězství v prestižním TOI TOI Cupu 2022? Mezi muži zatím vede Adam Ťoupalík (Elkov Kasper) s 290 body, ale ten odletěl se svým týmem do Španělska na soustředění před silniční sezonou, a tak se otevírá šance pro vítěze zatím posledního závodu v Kolíně Šimona Vaníčka (ČEZ cyklo team Tábor). Ten má zatím bodů 287 a před třetím Jakubem Římanem (Auto Škoda Ml. Boleslav) náskok devíti bodů.

Mezi ženami je na tom nejlépe jasná domácí jednička Kristýna Zemanová (Brilon Racing Team MB). I přes absenci v Kolíně má šestibodový náskok před juniorkou Kateřinou Douděrovou (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) a třetí je Tereza Vaníčková (Brilon Racing Team MB  s 224 body. I mezi juniory to vypadá na výhru jezdce týmu Brilon Racing team. Nejlepší český junior Václav Ježek ještě má k dobru 16 bodů před Jakubem Kubou z Dukly Praha a to i přesto, že jeden závod nejel a současné sezoně jej ještě žádný domácí soupeř neporazil.

A o týden později (17. a 18. prosince ) se na severu Moravy pojede opět. Na programu je Evropský pohár v Dolních Vítkovicích.

Pořadí TOI TOI Cupu před závěrečným závodem:

Muži:

1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 290, 2. Vaníček (ČEZ cyklo team Tábor) 287, 3.  Říman (Auto Škoda Ml. Boleslav) 278, 4. Černý 245, 5. Hula (oba EXPRES CZ – TUFO Team Kolín) 243, 6. Fiala (ČEZ cyklo team Tábor)    229.

Ženy:

1. Zemanová (Brilon Racing Team MB) 247, 2. Douděrová (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) 241, 3. Vaníčková 224, 4. Jeřábková (obě Brilon Racing Team MB) 201, 5. Havlíková (LAWI junior team) 189, 6. Čábelická (GAPP System – Kolofix MTB Racing Team) 186.

Junioři:

1. Ježek (Brilon Racing Team MB) 350, 2. Kuba (Dukla Praha) 334, 3. Hojka (EXPRES CZ – TUFO Team Kolín) 329, 4. Šumpík (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) 320, 5. Lienert (Rexonix Kovo Praha) 293, 6. Faltýnek (ČEZ cyklo team Tábor) 291.

Zdroj: http://www.cyklokros.cz/