VZBUĎTE SE!

JINDŘICH RAJCHL

Omlouvám se za naprostou upřímnost, ale tentokrát prostě nemohu jinak.

Tohle je výzva všem, kteří stále ještě žijí ve snu a nechápou, jak mnoho je nyní v sázce.

Každý den čtu desítky komentářů či zpráv ve stylu “musíte se spojit jako to dokázala pětikoalice, jinak je neporazíme.”

A já na to už mnoho měsíců trpělivě odpovídám, že oni se mohli spojit proto, že se spojili jejich členové, podporovatelé a voliči.

Neútočí na sebe přesto, že mají úplně odlišné programy. Při jakémkoliv průšvihu kohokoliv z nich, drží pevně při sobě a celou věc “přemlčí.” Ani jednou jsem nezaznamenal, že by někdo ze STAN řešil směšné výšplechty Markéty Pekarové Adamové. Neslyšel jsem žádné útoky ze strany ODS na Rakušana v kauze Dozimetr. A neviděl jediný negativní komentář z TOP09 na Jurečku, když bezskrupulózně vydíral Viktora Najmona.

A my? Jen si někdo vymyslí sebeblbější pomluvu bez jakéhokoliv reálného základu, už se roztáčí kola klevet a drbů a hned se začne řešit, že tohle je určitě nějaká špína a že s tímhle tedy rozhodně ne.

Stále tady dopřáváme sluchu těm, kteří nemají žádnou jinou náplň, než to, že denně pomlouvají jiné, a to i přesto, že říkají, že mají společný zájem.

Ukažte mi jednu jedinou osobnost z názorového proudu 5K, která soustavně šíří pomluvy o Fialovi, Rakušanovi, Pekarové, či o komkoliv jiném z této skupiny.

Garantuji vám, že nikoho takového nenajdete. Pokud by se někdo takový objevil, tak od něj okamžitě všichni dají ruce pryč. Když pak protistrana vidí to, jak někteří tzv. vlastenci neumějí nic jiného, než hodiny a hodiny špinit jiné, tak se může potrhat smíchy. Právem – protože oni tohle torpedování vlastních řad prostě nedělají.

Přesto, že je dělí tisíc programových bodů, tak táhnou za jeden provaz, neboť se shodnou na nejnižším společném jmenovateli – udržet se u vlády.

Co je pak naším nejnižším společným jmenovatelem? Logicky opak – dotlačit vládu k demisi.

Přesto však denně sleduji hádky na sociálních sítích, o tom, jestli jsme stále Československo a o tom, že “bez vystoupení z EU se nic nepohne”.

Tyhle debaty však jen nahrávají protistraně tím, že štěpí naši energii a odvádějí ji od onoho základního společného cíle, jímž je ukončení fialové bídy.

Tudíž všechny vyzývám k tomu, aby alespoň na čas odložili dohady o tom, co se stalo před 30 lety (protože to stejně nelze změnit), případně o tom, jestli se něco stane za 20 let (protože se současným složením poslanecké sněmovny je jakákoliv debata o odchodu z EU zcela zbytečná) a soustředili se jen na jeden jediný cíl, který nás všechny spojuje – ukončení působení vlády národní katastrofy v naší zemi.

Pokud chcete skutečné lidové semknutí, které jediné má šanci tohoto cíle dosáhnout, pak přestaňte žít minulostí či budoucností, nedopřávejte sluchu těm, jejichž jediným programem je špinit druhé, a zatáhněte společně 16.4. za ten jeden špagát, který se jmenuje DEMISE!

Jistě, nikde není psáno, že to na 100% vyjde. Ale když už nic jiného, tak položíme základní kámen ke skutečnému semknutí všech občanů této země, kteří už nechtějí přihlížet marasmu pětikoaličního plundrování této země.

Druhá možnost je zůstat ponoření ve svém snu, který však zcela jistě nikdy nedojde naplnění.

Jedno je však jisté – dokud se budeme hádat o těchto tématech mezi sebou a dopřávat sluchu pomlouvačům, tak se nepohne absolutně nic.

Tak pojďme přestat planě debatovat o tom, co nás rozděluje a soustřeďme svoji pozornost a energii na jeden jediný cíl – odeslání Fialovy vlády na smetiště dějin.

A pokud toho skutečně chceme dosáhnout, tak je nezbytné přestat mluvit a začít něco dělat.

Se všemi, kdo tohle chápou, se těším 16.4. na viděnou pod koněm!