Mladík z Bruntálska kradl na Rýmařovsku

RÝMAŘOVSKO | V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Rýmařově v úzké spolupráci s bruntálskými kriminalisty objasnili několik případů krádeží, ke kterým došlo od konce měsíce května do poloviny července letošního roku na Rýmařovsku.

„Jak bylo dosavadním prošetřováním a prověřováním zjištěno a prokázáno, tak se pětadvacetiletý muž z Bruntálska na konci měsíce května 2023 po vytlačení okna toalet vloupal do budovy Základní školy na ulici Komenského v Břidličné, kdy prohledal danou budovu a z několika tříd odcizil čtyři notebooky včetně nabíječek a počítačových myší v hodnotě přes 14 tisíc korun, kdy tuto odcizenou elektroniku odnesl ze školského zařízení a uschoval si vše v nedalekém okolí,” informoval mluvčí policie René Černohorský.

„Dále na přelomu června a července tohoto roku neoprávněně vstoupil do oploceného areálu soukromé společnosti na ulici Rýmařovské v obci Rýžoviště, kdy následně vnikl do zdejší dílny, po vykopnutí dveří se vloupal do přilehlé kanceláře a odcizil nalezenou plynovou pistoli a aku vrtačku s příslušenstvím, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši téměř 8 tisíc korun. Do objektu výše uvedené soukromé společnosti, do její dílny i do kanceláří se pětadvacetiletý muž vloupal i v podvečerních hodinách 9. července letošního roku, kdy odcizil různé potraviny (strouhaný křen, instantní polévky, rybičky v konzervě a bonboniéru), přičemž však byl vyrušen náhodným svědkem, připravené potraviny k odcizení zanechal na místě a utekl neznámo kam.” sdělil dále mluvčí.

„V nočních hodinách z 13. na 14. července 2023 se po rozbití skleněné výplně okna vloupal opět do budovy Základní školy na ulici Komenského v Břidličné, následně vnikl do prostor zdejší jídelny a kuchyně a odcizil instantní kávu, balení léků Ibalgin a Algifen, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši přes 5 tisíc korun,” uvedl Černohorský závěrem.

Celá záležitost je nadále ve stádiu prověřování ze strany policistů a kriminalistů Územního odboru Policie České republiky v Bruntále pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci.

AUTOR: KAROLÍNA ŠŤASTNÁ

Zdroj: https://stabruntalsko.cz/