Historik završil celoživotní dílo výpravnou knihou o Rýmařově

Historik a archeolog Jiří Karel zasvětil svůj život dějinám Rýmařovska. Jeho hlavní specializací byl středověk, hornictví a tkalcovství, ale regionální historii vnímá především jako provázaný celek.
Historik a archeolog Jiří Karel v pětaosmdesáti letech vydává výpravnou publikaci „Rýmařov v dějinách“ jako završení svého celoživotního díla. Jeho kniha má rozsah tisíc stran. Stojí 1200 korun. | Foto: Informační centrum při Městském muzeu Rýmařov
V pětaosmdesáti letech Jiří Karel vydává výpravnou publikaci jako završení svého celoživotního díla. Jeho kniha „Rýmařov v dějinách“ má rozsah tisíc stran. Stojí 1200 korun, a nesmí chybět v poličce žádného rýmařovského patriota, protože zahrnuje opravdu všechno.

Své poznatky o Rýmařovsku Jiří Karel publikuje od roku 1970. Česká archeologická společnost to v roce 2016 ocenila udělením ceny Eduarda Štorcha za celoživotní dílo.

Ojedinělá kniha historika Jiřího Karla, mapující kompletní historii Rýmařova, je konečně vytištěna a můžete ji zakoupit v IC Městského muzea v Rýmařově za 1200 Kč. V prodeji bude od 3. května.

Zájemci ji mohou objednat i prostřednictvím e-mailu: icko@inforymarov.cz. Je to dílo dokumentující celou historii Rýmařova od jeho počátků až do převratového roku 1989,“ vzkazuje zájemcům o knihu Informační centrum při Městském muzeu Rýmařov.

Jiří Karel se významně zasloužil o obnovení bývalého Městského muzea v Rýmařově. Působil v něm v letech 1991 až 2006.

Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz