Na Rýmařovsku se rozvíjí cyklistická infrastruktura

Sdružení obcí Rýmařovska úspěšně získalo dotaci z Moravskoslezského kraje na projekt Doplnění cyklistické infrastruktury v obcích mikroregionu Rýmařovska. Díky tomu vzniknou v Rýmařově a několika okolních obcích nová odpočívadla pro cyklisty vybavená lavičkami a stoly, stojany na kola i nabíječkami pro elektrokola.

Stavební práce začaly v polovině září a dokončeny budou do během října letošního roku.

V Rýmařově se buduje nové odpočívadlo na cyklostezce vedoucí kolem silnice I/11 do Janovic. Odpočívka se sedlovou střechou bude uvnitř vybavena stolem a lavicemi. Součástí budou stojany na kola i stojan s nářadím na základní opravu kol.

V obci Malá Štáhle se u naučné stezky po pozůstatcích hornické činnosti v blízkosti břidlicových jezírek postaví posezení s lavičkami a možností dobití elektrokola. U obecního úřadu chce obec umístit stojan na kola s nářadím pro drobné opravy. Na cyklotrase č. 6142 ve Velké Štáhli si projíždějící sportovci budou moci oddechnout na odpočívadle s venkovní lavičkou a stojanem.

Nové stojany na údržbu kol se budují u společenských domů v Dětřichově nad Bystřicí, kolem kterého vede cyklostezka č. 6146, a také v Lomnici. U bikeparku v této obci pak vznikne odpočívadlo se stojanem pro údržbu a nabíjení kol.   

Rekonstrukce se dočká také současné odpočívadlo na náměstí v Ryžovišti, kde navíc přibude nový stojan na údržbu kol. U cyklotrasy č. 6146 pak vznikne zcela nová odpočívka.

Dovybavení cyklistické infrastruktury na Rýmařovsku je spolufinancováno z dotačního programu Podpora rozvoje cykloturistiky v Moravskoslezském kraji pro rok 2021+. Doufáme, že vybudovaná odpočívadla s vybavením budou sloužit  místním obyvatelům i turistům.

cyklo 01 1
cyklo 02 1

 Zdroj:https://www.rymarov.cz/